таг: супер-богаташи

Милијардерите не се само супер-богати луѓе

Никој не станал милијардер само заради напорна работа. Ако со напорна работа заработуваш по 5.000 долари на ден, и тоа почнувајќи од 1492 кога Колумбо пристигнува во Америка, не само што ќе имаш помалку од Џеф Безос, туку воопшто нема да бидеш ни милијардер. Повеќе

Дискретниот живот на германските супер-богаташи

1% од Германците поседуваат 25% од целиот имот на земјата, додека половина од земјата нема воопшто никаков имот. Повеќе