таг: севастопол

Что думали, что получилось

Промосковскиот политичар чиј потпис формално ѝ го предаде Крим на Русија, три години подоцна вели дека не се кае за тоа, ама не е тоа тоа што луѓето го очекувале. Повеќе

Украина не може да се помири за клубовите од Крим

Фудбалската федерација на Украина побара од УЕФА и ФИФА да го казни Рускиот фудбалски сојуз кој си присвои три клубови. Повеќе

Проруските клубови од Украина ќе играат во руската лига

Претседателот на руската фудбалска унија (РФУ), Николај Толцик изјави дека е можно фудбалските клубови од Крим, полуостровот споен со Русија, да заиграат во руското фудбалско првенство. Повеќе