таг: Ресен

Како штипски новинар се спасил од ќотек на радио пренос
Од приказните на Ивко Панговски, четврт дел

Фудбалскиот работник од Куманово со помош на фудбалот спасил жива глава за време на Втората светска војна. Следната приказна на Панговски е од поново време и се однесува на негов колега од Штип кој известувал од соблекувална. Повеќе

Јас, Шекспир
Излегов да се прошетам, или