таг: раси

Никој во Европа не е чист

Најнапредните ДНК анализи ги обесмислуваат оние реакции на континентот дека бегалскиот бран од Блискиот исток ќе ја извалка генетската мапа на Европа. Што се однесува до Балканците, поуката до нив гласи: ако сакате да сте верни на автентичната и повеќе милениуми долга традиција - мотиката в раце. Повеќе

Да се бара црнец во Гугл

"Барање игла во сено" е првата асоцијација која доаѓа на памет откако Гугл, не со многу воља, го обелодени составот на своите вработени од кој се гледа дека компанијата е доминантно машка и бела (во бројки 70% машка и 60% бела). Повеќе