таг: прекувремено работење

Канцелариски дронови против преработени Јапонци

Затоа што не се разбираат од збор дека не треба да работат прекувремено, јапонска компанија одлучи да почне да користи дронови за да ги брка своите вработени од канцеларија по завршување на работното време. Повеќе

Јајцето и кокошката и што е поважно, колку саати работиш во денот или колку ќе сработиш?

Прашањето до една кадровска „Драга Савета“ е: зошто и покрај тоа што ги покривам сите обврски во работното време, шефот очекува да дремам на работа барем 10 до 12 часа. Повеќе

Јапонци на граница на издржливост

31-годишна Јапонка умира од преработеност откако во рок од еден месец само во прекувремено има 159 работни часови. Повеќе

Зошто никогаш ништо не завршуваме на работа

Мобилни телефони, меилови, подготовки за состаноци, состаноци, интернет, социјални мрежи, оговарања... Пред модерниот вработен денеска постојат многу пречки за постигнување на саканата продуктивност. Испаѓа, на рударите блазе си им. Повеќе