таг: постмодерна

Исламистичката секс секта која го поддржува Ердоган

Натенане да се прошетаме низ дречавиот и надреален свет на еден турски секс култ кој е тешка постмодерна: кога не сонуваат за обновување на Отоманската империја, трепкаат со вештачки трепки, праќаат книги по светот, и си играат со кокаин и секс. А во Ердоган го гледаат клучниот лик кој треба Турција  да ја направи модерна и религиозна. Повеќе

Не љубовта, уверувањата се слепи

Зошто слепо се држиме до нашите верувања и каква е врската помеѓу еден мултимилионер и еден исламски терорист? Одговорот може да ви падне на памет ако го гледате документарецот на Жак Перети, „Супербогатите и ние". Повеќе