таг: патека

Гринавеј планира да изгради тркачка патека во чест на Керуак

Има формално уметничко образование, а за своите авангардни филмови црпел инспирација од старите сликарски мајстори. Сега режисерот Питер Гринавеј работи на неговото веројатно најамбициозно дело до сега - вистинска тркачка стаза, во форма на уметничка инсталација под отворено небо. Повеќе

Патека на стравот и ужасот и на не, фала

Како се развива фобија од височини? Е вака. Патеката се наоѓа на планина во Индија и води до остатоци од некоја тврдина од 500-та година п.н.е. и без разлика колку е високо за качување, проблемот е во симнувањето. Посебно за време на сезоната на монсуни. Видеово е во сезона на монсуни. Повеќе

Вилаш-Боаш се откажал од милиони во Кина за да вози рели Дакар

Ако случајно го изгубивте од вид Андре Вилаш-Боаш после Зенит, сигурно претпоставувате дека заработува милиони, дека е добар, и сè му цвета... Повеќе