таг: пантон

Која ќе биде боја на 2019?

Компанијата Пантон во декември 2017 предвиде дека ултра-виолетовата ќе биде боја на 2018, затоа што симболизира „визионерство, космички широчини и мисловност“. Не дека видовме нешто од ова изминатава година. Ама за 2019 работите изгледаат (по)розово. Повеќе

Виолетова ќе биде бојата на 2018

Според компанијата Пантон таа симболизира визионерство, космички широчини и длабочини, мисловност. Баш да видиме дали 2018 одеднаш ќе се обои виолетово.  Повеќе

Пантон палета што може да ја разбереме

Верзија на Пантон што и машки ја разбираат, составена од сите основни групи на јадења: сувомеснатно, кашкавал, леб, кечап / мајонез и сланина. Повеќе