таг: метеорологија

Човекот кој им даде име на облаците
Погледнете кон небото

Се викал Лук Хауард, и е еден од оние кои биле корисни за човештвото, иако главата му била во облаци. Повеќе

Енглези се прават Македонци

Не дека сакаме дополнително да го комплицираме нашиот национален идентитет, ама има нешто англиско во нас: дали било претопло или престудено, пресуво или превлажно, и Македонците и Англичаните обожаваат да кукаат за времето. Повеќе