таг: легитимирање

Драги наши образовни слепци, ОВА е граѓанско воспитување

Седењето во училиште и онака знае да ги подгрбави децата. Особено овде, каде системот си помислил дека една од неговите задачи е да им ги омекне кичмите на младите, за полесно да се виткаат понатаму во животот (Види "Kако сум систематски уништен од идоти"). Ако е така, одиме ние со малку физикална терапија. Повеќе

Украина, сè наопачки

Сега кога победи демократијата и про-европската опција, кога избега забеганиот злотвор Јанукович а се врати Тимошенко и нејзината домаќинска плетенка вредна повеќе стотици милиони евра, да видиме што сè се случува/ше таму а тешко е да се објасни со црно-белата слика која доминираше со глобалните вести од Украина. Повеќе