таг: легија на честа

Како француската влада го дотепа Шарли Ебдо
Политички перверзии:

На 7 ми јануари 2015, двајца исламистички терористи упаднаа во просториите на францускиот сатиричен весник Шарли Ебдо и убија 12 луѓе. Една година подоцна, француската влада му даде високо одликување на принцот на Саудска Арабија. Ни Шарли Ебдо не можеше да смисли волку перверзна сатира. Повеќе

Кој е францускиот економист кој ја одби Легијата на Честа?
Мерси, ама не фала

Само ден по Нова година, кога француската држава традиционално ја доделува престижната награда, еден од добитниците им порача на политичарите - не туку кажувајте кој е заслужен а кој не, фатете се за работа. Повеќе