таг: лабуристи

Ништо нема да освоите додека не го баталите неолиберализмот
Од Корбин до европската левица

За време на говорот на конференцијата во Брисел на европски централно-леви партии, Џереми Корбин два пати доби стоечки аплауз од публиката. Публиката доби две главни насоки за правецот во кој во иднина треба да се движи левицата. Повеќе

Британија: Крајот на фантазијата

За да се разбере сензационалниот исход на британските избори, човек мора да се запраша едно основно прашање. Што се случува кога лажниот популизам ќе се судри со вистинскиот? Повеќе