таг: корумпираност

Моќта го вади од тебе тоа што си

Моќта го исфрла на површина нашиот вистински карактер, ги откочува инхибициите и го ослободува нашето внатрешно „јас“. Тоа значи дека ако си сељак и добиеш власт, после ова ќе станеш уште поголем сељак. Ако си господин човек, има шанса да станеш уште погосподин. Повеќе

Зошто Русија веќе не се плаши од Западот?

На Запад не му се верува. Русија штотуку ја нападна Украина а тие само запрепастено трепкаат со очите. Еден Републиканец поразително изјави: "Путин игра шах, ние играме џамлии". Еве зошто на Путин му се јасни некои работи. Повеќе