таг: компјутерски игри

Врвна најава за новиот Football Manager 2019

Редизајниран и ребрендиран, новиот Football Manager 2019 официјално ќе излезе на 2. ноември. Трејлерот е преубав. Повеќе

Изложба на игрици која завршува со нивно уништување

Секоја година на БарСК во Мелбурн организира специјален настан - „гејм џем“ или работилница за програмери и љубители на видео игри која трае од сабајле до вечер. Кога часовникот ќе отчука полноќ, сè на што напорно се работело цел ден се уништува. Соодветно на ова, изложбата се вика - Дилит. Повеќе

Mладите Швеѓани учат англиски од Воркрафт

Тоа што младите киснат пред мониторите играјќи компјутерски игри не мора да е толку страшно, ако истовремено индиректно учат и нешто корисно. На пример - странски јазик. Така барем се тешиме кога по стоти пат ја потсетуваме нашата млада генерација конечно да го исклучи тоа Иксбоксот и да напише домашно. Повеќе

Мајстори на играта
Со посвета на моите...

Повторно ден по ден, и пак, и претходниот, и следниот ден во кој црната хроника го преплавува медиумскиот простор. Брутално убиство на Балканот, неочекувано самоубиство на комичар во светот, двојно убиство насред кафеана во комшии и нова сообраќајна незгода во која гине мој сограѓанин, мој близок роднина. Повеќе