таг: колачи

Нов зен, унгарски колачиња
Кога пишувач на пораки во кинески колачи ќе доживее писателска блокада

Човекот три децении пишувал пораки за колачи кои неговата компанија ги произведува 4,5 милиони дневно. Ама дури и нему му снемало инспирација. Или пак му се паднало „форчн куки“ на кое му пишувало - „Батали тоа мудростите“. Повеќе

Чоклит чип кукис

Најдобриот рецепт до сега! Повеќе

Кремпита, значи постојам!
Слатки филозофски проблеми

Филозофијата и бизнисот понекогаш се спојуваат на навистина чудни начини. Особено ако сте слаткар, и тоа Грк, кој има продавница на катедрата по филозофија. Како да се ужива во сладолед од јагоди во еден апсурден свет? Како да не ви се распаѓа кремпитата ако сте по Дерида? Просто е - сменете (си) ја филозофијата! Повеќе