таг: клаудио каниџа

Случка со Каниџа кога уште немаа сите мобилни телефони

Клаудио Каниџа е култен херој на Аргентина познат по белиот прав и другарството со Марадона. И да победува и да губи неговиот тим, никој не можеше да го извади од диско, па дури ни Вујадин Бошков. Повеќе

Клаудио Каниџа - Син на ветрот и најдобар другар на Диего Марадона

Од прекарот Син на ветрот до Коканиџа, ова е патот на еден од најсаканите аргентински фудбалери во историјата, кој само по своја заслуга ја прокоцка шансата да влезе меѓу најголемите. Повеќе