таг: кинески инвеститор

Поради два-три збора на менаџерот на Хјустон за Хонг-Конг, Кина влезе во војна со НБА
Houston we have a problem

Додека неколку НБА франшизи периодов го освојуваа азискиот пазар и одиграа неколку пријателски средби таму, генералниот менаџер на Хјустон Рокетс напиша нешто за правата на Хонг-Конг и го навлече гневот на Кинезите. Повеќе

Не секој клуб е задоволен што има газди Made in China
Меч со две острици

Никој не ветува како кинеска компанија која влегува во фудбалски клуб. Камиони, милиони, билиони се споменуваат на презентациите, а подоцна навивачите сфаќаат дека не е баш сè така розово со сомнителните фондови од Азија. Повеќе