таг: Јоргос Лантимос

„Јастог" (2015)
Букбокс гледаше

Веројатно има и почудни начини да ти почне новата година отколку на 1 јануари, веднаш по Виенскиот концерт, со титкањето на СМС пораки кои посакуваат „многу љубов и здравје", да си пуштиш филм од Јоргос Лантимос. Ама тешко дека некои од другите опции би биле толку иронични. Повеќе

Во Грција децата живеат со родителите до 30-тата, а после се селат на горниот кат
Јоргос Лантимос, режисер

Историски се познати случаи кога економската криза во некое општество поттикнува културен подем. Нешто слично последниве години се случува со грчкиот филм. Повеќе