таг: изглед

Научник е ако е грд

Студија на Кембриџ утврдила дека научните работници со привлечен и атрактивен изглед јавноста ги есапи помалку сериозно од нивните понепривлечни колеги. За среќа, на нашата интелектуална сцена (ене ги по телевизии) има многумина на кои по овој критериум можеме бескрајно да им веруваме. Додека не отворат уста. Повеќе

Американската војска дозволи суканки
No woman No Cry

По подолго време ПС-от (Правила на службата) на американската војска околу изгледот на нејзините припадници малку од малку се либерализираше. На жените им е дозволено да носат дредлокс.  Повеќе