таг: хуманизам

Американската војска конечно го дозволи хуманизмот

Американските војници кои го наведуваат хуманизмот како свој систем на уверувања конечно ќе бидат рамноправни со религиозните соборци, меѓу кои има сешто, па и Пастафаријанци, следбеници на Црквата на летечкиот шпагети монструм. Повеќе

Макс Закерберг доби писмо од родителите

Марк Закерберг и жена му ѝ пишаа писмо на нивната штотуку родена ќерка Макс дека ќе раздадат наоколу 99 посто од нивните акции во Фејсбук. Ние сувопарно ќе ви ги пренесеме фискалните аспекти на сторијата а за човечкиот момент, наш Дарко има еден преубав омаж на темата.  Повеќе

7 типови неверници

Оние што живеат во и со Бога, јасно им е на која група припаѓаат. На оние кои го немале или попат го изгубиле, им останува да се пронајдат во некоја од следниве позиции. Повеќе