таг: Хром

Сведоштво за поразот на Фајрфокс

Сајдвок лабс е компанија на Гугл која потпиша договор со властите на Торонто за изградба на „паметно маало“ во градот. Откако е доделен проектот нему постојано му се случуваат куршлуси и контроверзии, за кои Сајдвок лабс постојано се извинува и ветува дека ќе ги среди. За поранешниот потпретседател на Фајрфокс, ова е идентичната стратегија што Гугл на времето ја користи за да го порази Фајрфокс. Повеќе

Сандачето е на пауза

Од алатка која со ВОРП 9 ги забрза комуникациите низ светот, меилот за многумина се претвори во господар на кој му се робува. Оние на кои им е смачено дежурството покрај сандаче, отсега имаат можност за пауза.  Повеќе