таг: Хладно пиво

HLADNO PIVO feat. JOSIPA LISAC - SOUNDTRACK ZA ŽIVOT
Не можеш да бидеш и панкер и естаблишмент
интервју

Деновиве излезе "Дани затворених врата", најновото од Хладно Пиво. Подеднакво свежо е и интервјуто со нив на тема панкери, бунтови, млади револуционери, панкерско брендирање... Повеќе

Од Вардар па до Триглав
На овие простори

На 70-годишнината од создавањето на некогашна Југославија останаа куп (што добри, што лоши) спомени на оние кои живееа во неа, но и исто толку етно-културолошки НЗС-а за нешто што сега еуфемистично го нарекуваме „на овие простори", кога мислиме на оние делови од Балканот кои некогаш не ги делеа граници. Една песна на Хладно пиво пее токму за нив. Повеќе

Јазик во уво
Миле Кекин

Фронтменот на „Хладно пиво" за тоа зошто не пее, а не ни мисли на некој друг јазик освен на неговиот. Твојот јазик е оној на кој сонуваш и на кој пцуеш, оној кого го сакаш, кој и да е тој. Повеќе