таг: хипстери

Хипстер ефект, зошто сите „бунтовници“ на крај изгледаат исто?

Сè почнува со желба за оддалечување од меинстрим културата, а се завршува со контра-интуитивниот феномен во кој сите луѓе што се против меинстрим културата на крај си личат еден на друг. Повеќе

„Стилјаги" - руските хипстери од 1950-тите

„Ловци на стил" или стилјаги бил навредлив термин за членови на субкултура во СССР во 1950-тите. Иако самите биле аполитични, власта ги сметала за провокација, затоа што се облекувале по западен терк и ја идеализирале Америка. Повеќе

Хипстераана