таг: грчкиот проблем со името

Грците незадоволни од тоа како почна кампањата за менување на името

Пишувајќи дека Владата започна со официјалниот дел од убедувањето на сопствениот народ да го смени името на сопствената држава, Грикрепортер не е ни најмалку воодушевен како сето тоа уште почеток изгледа издишано. Повеќе

Македонија, ерга омнес
Вајс верзијата на битката за „Македонија“

Во Атина на протестот на Грците против Македонија се појавуваат и Вајс и прават репортажата налик сето она што го создаваат западни медиуми кога се во прашање теми на периферијата на нивниот интерес - површно и со што е можно повеќе кадри од гужва. Она што е поинтересно од стилот на Вајс е приказната на Грците и прекршувањето на неколку наши стереотипи. Повеќе

„Македонија“ повеќе нема потреба од наводници

Да ја викаме „Скопје“ кога сме во Грција за да не попиеме бокс, а да ја викаме „Македонија“ кога сме во странство, за да не нè мислат луѓе дека сме идиоти. Повеќе