таг: Френ Лебовиц

Отчетот на Блумберг

Мајкл Рубенс Блумберг е градоначалник на Њујорк веќе 12 години. Од неговиот допадлив отчет (во техничка смисла, бидејќи на нашиве градоначалници последен крик им е брошурка), издвојуваме само две бројки: 40.000 (!) нови градби и 724 километри (!) нови велосипедски патеки. Повеќе

Така мрчи Лебовиц

Френ Лебовиц (1950.) е ортодоксна њујорчанка, жесток борец за правата на пушачите, своевремено ангажирана од Енди Ворхол, одрасната во еврејско семејство и според Венити Фер една од најелегантните жени на сите времиња. Пар мудри и дрски зборови произведени од ова нејзино фино биографско шаренило. Повеќе