таг: еп 1996

Почетоците на Умбро, фирмата со која Англија и Бразил станаа Светски шампиони

По сториите за основањето на најк, адидас и пума, на ред е приказната за почетоците на култната фирма која шиеше и уште шие опрема за многу познати репрезентации и светски екипи. Повеќе

Како се појавила хрватската шаховница?

Шаховницата на хрватскиот дрес е една од најнестандардните и најнеобичните во фудбалот. Но самата идеја за неа не е поврзана со љубовта на нацијата кон шах, ниту со мејнстримот на толпата. Повеќе