таг: еми

Еми, тоа е

Во пресрет на 69-тото доделување на телевизиските еквиваленти за Оскар, истражување открива дека ретко кој гледал нешто од номинираните за награда. А добар дел од луѓето не ни слушнале за сериите.  Повеќе

Дали треба да се укине поделбата на машко-женски награди за глума?

Дали има разлика меѓу „доброто“ во добар актер и добра актерка? Ако не, тогаш чуму сите тие родови поделби на наградите, како талентот и вештината за глумење да зависи од анатомијата и хормоните? Некои од големите наградни манифестации почнуваат да ја преиспитуваат оваа концепција.  Повеќе

Како се калеше статуетката за ЕМИ наградите
Кое од овие видеа ќе добие Еми за најдобра реклама

Најк, Гугл, Греј Пупон и Канон, се четирите брендови што завршија на списокот со номинации за Еми за најдобра реклама. Прогласувањето на победниците е во септември. Повеќе

Колку чини да добиеш Еми?

Од големата тројка, Оскари, Глобуси и Еми, последните се единствените кои наплаќаат за влез. На страна картите, Холивуд троши сериозни пари во трката за Еми. Повеќе