таг: џорџ харисон

Како Џорџ Харисон ги спасил Монти Пајтон

Да не бил Харисон антологискиот филм на пајтоновци „Житието на Брајан“ сега немаше да слави 40 години од премиерата. И не само тоа, немаше да постојат и уште куп антологиски британски филмови од 1980-тите. Повеќе

Песната поради која Џорџ Харисон заврши на суд
Една од нашите омилени

„Мај свит лорд“ беше прв број еден хит на соло Битлс, но нејзиното излегување го следеше долга и комплицирана историја Повеќе

15 години од смртта на тивкиот Битлс
10 цитати од Џорџ Харисон
Реставрираниот Харисон
Нови изданија на шест албуми

На 22. септември ќе бидат реиздадени првите шест соло албуми на поранешниот Битлс. Комплетот се вика „Џорџ Харисон: 1968-75" и содржи музика од неговите денови под етикетата на славната група, Епл рекордс. Повеќе