таг: детски книги

Влијанието на „ефектот на Грета Тунберг“ врз издаваштвото

Едно 15-годишно девојче лани почна со протести за климатски промени и стана медиумска ѕвезда. Нејзините настапи инспирираат голем број млади луѓе, меѓу другото и да читаат на оваа тема. Повеќе

Лампард пишува книги за деца во кои лошиот е Мурињо

Кога во февруари 2013-та година Френк Лампард објавил дека ќе стане писател, малкумина му поверувале и мислеле дека се шегува. Брзо покажал каков талент поседува. Повеќе

Детски приказни читани од астронаути

Земските деца наскоро ќе можат нивните приказни за добра ноќ да ги слушнат од необични гласови и ликови кои доаѓаат од - вселената! Повеќе