таг: дејан дуковски

Истрел во срцето кое го нема
Теофил Панчиќ:

“Глеј, глеј, Џегер и Ричардс на македонската драма и театар, па уште ексклузивно во нашиот сокак!", весело крикнува Теофил Панчиќ, по повод најновата претстава на Дејан Дуковски и Алексадар Поповски, за која вели дека нема ни една утка. Повеќе

Дејан Дуковски: „Толпа понижени очајници не се општество"

На сцената на Српско народно позориште во Нови Сад неделава се одржа праизведбата на најновата драма на Дуковски, „Духот кој оди" во режија на Ацо Поповски. Еве го неговото интервју за српски Блиц (читајте го со гласот на Дукац во себе). Повеќе