таг: басна

„Зутопија“ (2016)
Букбокс гледаше

Ги знаете оние филмови за деца, кои не само сублиминално, туку и апла се всушност за возрасни? Епа ова е еден од нив. Повеќе

Учебници од кои дувате и на јогурт
За толкувањето на една приказна

Едно пишување домашно ни отвори неколкучасовна работа. Што би рекле во басните, извлековме наравоучение. Повеќе

БАСНА
Езопски...

Погледнато од перспектива на денешните центри на светот, зад седум мориња и седум езера, зад седум рида и планини, зад седум членки и седум со кандидатски статус за влез во Европска унија, си постоеше една малечка и убава шумичка. Повеќе

Геостратешка басна на денот