таг: адреса

Да ви стигне писмо адресирано до Путин, би го отвориле?

Пер не го отворил. Така се вика човекот од еден норвешки град кој добил писмо адресирано до рускиот претседател. А уште го копка. Повеќе

Три зборови што ја одредуваат вашата локација
Место координати и бројки

Непрецизното адресирање е причина за непристигнување на пратки во 75% од светот (што е повеќе од 135 држави). Голем број луѓе така стануваат „невидливи" и тие, затоа што живеат некаде кадешто нема официјална улица, населба или општина, не можат да добијат известувања или помош. Eдна британска фирма има решение. Повеќе

Глупоста е како бумеранг

Неименуван Американец бил доволно гневен за да испрати пакет со цијанид во Белата куќа. И доволно глуп на пратката да ја напише адресата на праќачот. Видео