таг: 1-ви мај

Џабе ви е цело Пепси

Наспроти реалноста од светот на ТВ рекламите, лименка Пепси не успеа да ги смири првомајските протести во Портланд. Ниту пак тоа им успеа на десетиците лименки што потоа беа фрлени кон полицијата. Повеќе

Хиерархија на првомајска скара

Фалат тие двете што само да завршат на едно друго место и ќе дојдат, и фамилијата со двете мали деца што читале дека од следната година (кога овие ќе наполнат четири) сè ќе биде полесно. Повеќе

Првомајски протести Берлин (2016)
1-ви мај низ светот
Работниците на Денот на работниците, низ светот
9 трудови песни
Музика за скара

Работата го создала човекот, ама и човекот не ѝ останал должен, па направил песни за неа. Зошто баш 9 песни, а не некоја заокружена бројка? Затоа што работата никогаш не завршува: турбините вртат, пресите штракаат, тастатурите горат. Или последново не се рачуна баш ко работа? Повеќе

За мајот