таг: жељко малнар

Ноќната мора на Малнар

Ноќна мора беше телевизиско шоу во комплетна изведба на Жељко Малнар, кое со најразличен распоред се емитуваше од 1992-ра до 2010-та. Концептот беше се појавува Малнар пред камера и почнува да зборува. Со тек на годините Малнар почна во шоуто да носи крајно шармантни ликови од неговото секојдневние (сите речиси без исклучок алкоси). Па така, низ шоуто се наредија Шева (кој почина во 2010-та), Јаран, Брацо, Цезар, Тарзан... Ова е дел од опусот на Малнар во Ноќна мора. Повеќе

Почина Жељко Малнар

Претседателот на република Пешченица, новинарот, патописец и авантурист, Жељко Малнар почина во загребската Клиника за белодробни заболувања. Тој имаше 69 години. Повеќе