таг: забрана за оружје

Слушнавте ли за тоа дивите свињи?

Во целата онаа пост-масакр дебата што воскреснува секој пат кога некој од чиста мира ќе покоси над 20 Американци, еден твит го направи најдобриот пресврт што до сега се случил и успеа од шини да го измести целиот муабет: а јас со што треба да се бранам ако ме нападнат 30 до 50 диви свињи? Повеќе

Осум работи што се забранети во САД а не се оружје

Во многу американски сојузни држави, вклучително и во Невада во која се случи најмасовниот отстрел на недолжни цивили по убивањата Индијанци, не е потребна дозвола за набавка на оружје, ниту лиценца, ниту треба некому да го пријавиш оружјето ниту пак е лимитирано колку парчиња можеш да имаш. Ама затоа.... Повеќе