таг: виндоус икспе

Некој се потрудил да го спакува Виндоус ИксПе за 2018-та

Оригиналот е од пред 17 години и во тоа време беше сериозен технички исчекор, а и визуелен. Ни крив ни должен ИксПе во следните 10 години беше водечки оперативен систем, додека Микрософт размислуваше што ќе прави со себе. Камер Кан Авдан прави дизајнерски римејк на оперативниот систем и го шминка за 2018. Повеќе

Микрософт очаен да го тргнете ИксПе од компјутер

Компанијата најискрено сака да престанете да го користите ИксПе и за повеќе да не ве мисли подготвени се да учествуваат со 100 долари во следното купување на компјутер. Повеќе