таг: тесла енерџи

Кој да знаеше дека толку електрани нема да требаат

За најголемиот дистрибутер на струја во Тексас (Онкор електрик) аналитичари лани ја пресметуваат исплатливоста на додавање батерии на нивната мрежа. Им излезе дека се на нула, ако постојат батерии по цена од 350 долари за 1 киловат час. Тогашните проценки велеа дека таква цена може да биде постигната до 2020-та. Минатиот викенд Тесла го објави Пауервол пакетот со цена од 250 долари за 1 кВтч. Повеќе

Почетокот на крајот на сметките за струја

Евтината верзија на веста е дека Тесла ги промовирале батериите за домаќинство кои ќе можат да се полнат на сончева енергија и да складираат струја за околу 2 дена нормално користење. Вистинската вест е далеку поспектакуларна. Повеќе