таг: СИНОД

Како ќе го браниме името на нашата Црква вака анонимни?
Реакција на Арсениј

Писмена реакција по повод пишувањата дека на анонимни извори во Синодот на МПЦ, некому се прелеала чашата кога архимандритот Арсениј визуелно го подржал Мовембер а и бил виден во кафулиња. "Зарем некој уште мисли дека треба да сме видени само на настани за кои постои црковна тарифа?" прашува Арсениј во својот одговор.   Повеќе

Петар ебиветар

Л'ко е да се мрзи, тешко е да се сака... Б'ш такој. Сви ми сакамо некога и нешто, а мрзимо заради активно незадовољство. Фрустрације, предрасуде, општество на незадовољну масу. Ете тој смо ми заедно сас тебе у ист пакет, Свети Синоде Петре. Ти си ваљда женомрзац, па затој такој збориш. Некоја те е здраво изгорела, па после њума све ти се црно види. Или си изгорен, или па од што не можеш да си приуштиш жену и цело оној задовољство што доваѓа сас њума, шириш говор на омразу. Ти мрзиш, па и т'ј до тебе пошто мисли дека умно збориш, па од вас ќе чуе и он'ј па и он ќе почне да мрзи, сее се семе на мржњу, шири се омраза како жутица и куга. Повеќе