таг: шимпанза

Големите мајмуни сакаат да гледаат филмови во друштво (исто како и ние)

Откако гледале видео клипчиња во група, шимпанзата биле подруштвени во споредба со оние кои гледале филмови сами. Нашата прва мисла: се скарале ли околу пуканките? Повеќе

Мајмуни го тераат своето камено доба

На неколку места во светот се најдени интересни камени алатки. Она што ги прави интерсни не е нивната старост туку кој е мајсторот. Повеќе