таг: шеснаесетник

За овој голман шеснаесетникот е 18 метри

Не се само приказните од нашите селски лиги за терање сеир, дека кога треба да тепа домаќинот се суди пенал и за прекршок на средина на терен. Во тоа арапските земји судиите се направија при очи слепи. Или е местена или кај нив има други правила. Повеќе

Зошто служи полукругот на врвот од шеснаесетникот?

Вниманието со кое се испраќаат баражите за Светско 2018 потврдуваат дека фудбалот без конкуренција е најпопуларен спорт на светот. Повеќе