таг: сем харис

Сем Харис и Рики Џервејс: „За да водиш оркестар мораш да ѝ свртиш грб на публиката“

Најнова епизода од подкастот Making Sense, во која неговиот автор Харис разговара со секогаш лежерниот, отворен и луциден Џервејс. Два саати фин муабет, како да ви се на маса.  Повеќе

Зошто не го критикувам Израел?

Познатиот писател, атеист и филозоф Сем Харис, автор на бестселерот „Крајот на верата" кој помина 33 недели на листата на Њујорк Тајмс,го коментира израелско-палестинскиот конфликт и објаснува зошто изгледа дека ја зазема страната на првиот во дебатата околу Блискиот исток. Повеќе