таг: сандали

Археологијата потврдува: злосторството на носење сандали со чорапа има древни корени

Обично ги поврзуваме со туристи од северот, кои од шубе да не настинат или заради некаков извитоперен моден вкус, ги носат по морските шеталишта. Ама историјата на чорапосандалата е малку подолга, а географскиот опсег поширок. Повеќе