таг: салафизам

Хрватите протеруваат Босанци што не сакаат да кодошат за нив

Разузнавачките структури на Хрватска веќе ги етикетираат како безбедносна закана Босанците што не сакаат да соработуваат со нив. Повеќе

Над 400 полицајци во рација на радикална џамија во Германија

Ноќеска германската полиција изврши рација во џамија во градот Хилдесхајм, и во осум станови на членовите на бордот на организацијата која управува со џамијата, откако тие се идентификувани како жариште на радикалниот салафизам во Германија. Повеќе