таг: роберт милер

И ЦИА и ФБИ се вклучија во истрагата за потеклото на Трамп-Русија истрагата

Пред три недели првиот човек на американското министерство за правда, Вилијам Бар, започна со истрага како и зошто воопшто дошло до тоа Роберт Мулер да спроведе истрага против американскиот претседател. По пат на помош ги викна и ЦИА и ФБИ. Повеќе

Пискотници се слушаат од Њујорк тајмс до Атлантик
По објавувањето на резултатите од истрагата на Милер

Првиот човек на американското министерство за правда, Вилијам Бар, по разгледување на извештајот на Милер објави дека истрагата на специјалниот советник Роберт Милер покажала дека кампањата на Доналд Трамп ниту кој било негов советник не соработувале со Русија во обид да се наместат претседателските избори во 2016. Повеќе