таг: прва лига

Македонска фудбалска реалноста во два потега

Во 30-то коло од македонската лига паднаа два гола по два комични кикса кои заслужуваат истрага која ниту ќе се случи, ниту па некој ќе помисли да го помрдне газот да ја спроведе. Маалските турнири се сфаќаат посериозно од нашата бедна прва лига каде веќе и кравите во терените - ливади, знаат дека има пазар. Повеќе

Норвешкиот Вулверин за кој мора да навиваме
Приказна за четвртолигаш од рибарско место

Фудбалот ни пружа задоволство од убави голови, добри финти и луди голмански бравури. Оваа сјајна игра понекогаш ни носи приказни достојни за холивудски филм. Една таква стигна од студената Норвешка. Повеќе