таг: пролетаријат

Атлетико веќе не е клуб на пролетаријатот, за 2 години потрошиле 562 милиони на трансфери

Нема веќе блискост со работничката класа, барем не преку трансфер политиката и големите трошења за брзи напаѓачи кои едно време бегаа од Атлетико кој игра деструктивен фудал со Симеоне. Повеќе

Активисти од средна класа, обединете се

Маркс го утна носителот на класната револуција бидејќи работничката класа одамна не е тоа што беше. Но, можеби малку поинаков бауч сега кружи над нашите глави. Повеќе