таг: прес-конференција

Како Трамп победува на прес-конференциите?

Како што одминува првиот мандат на американскиот претседател така прес-конференциите со него (и екипата од Белата куќа) се повеќе добиваат на забавност и возбуда, а се помалку на информативност. Се на се брифингот од Белата куќа е станат спектакл како кечери. Повеќе

На кој јазик се разбираат Белгијците?
СП 2018

Како есенцијален дел од фудбалот, јазикот е средство преку кое тренерите им даваат инструкции на играчите. Но како разговараат ако составот им е шарен како на Белгија? Повеќе

Менаџерот на Донарума ја раскажа нивната страна

Најконтроверзниот менаџер на светот доцна синоќа излезе пред новинарите (некои еминентни го бојкотираа зошто ги викал само кога му требале, инаку ги бркал) и раскажа зошто Џиџо одбил да потпише нов договор. Повеќе