таг: право да се биде заборавен

Многу светско ама малку и наше

Софтверот кој ќе му помогне на Гугл брзо да ја спроведува својата обврска за бришење на лица од интернет доби заслужен глобален публицитет. Овде тенко, иако на него работеше и наш дечко. Повеќе

На интернет имаш право да бидеш заборавен

Европскиот суд создаде ноќна мора за Гугл и останатите сервис провајдери кои во иднина ќе мора да бришат податоци за луѓе ако нивните стари приказни веќе не им се допаѓаат. Повеќе