таг: пореметување

Пореметување од изборен стрес
Вашата дијагноза во декември:

„Пореметување како резултат на изборен стрес“ неодамна е идентификувано како легитимно нарушување на секојдневните психички функции, под влијание на канонадите информации и дезинформации поврзани со политички избори. Да не испадне не сме ви кажале. Повеќе

Неподносливата леснотија на дијагностицирањето
Ве молиме за внимание

Ако ги гледате бројките на денешни деца дијагностицирани со ADHD ќе добиете впечаток дека во новите генерации итра вистинска епидемија на хиперактивност и пореметување на вниманието. Еден педијатар тврди дека целата работа ја гледаме погрешно.  Повеќе