таг: нин

Еден ден по катастрофалните поплави во и околу Задар

Ноќеска во Задар 70 пожарникарски и воени екипи работат на испумпување на водата од повеќе комерцијални и станбени објекти по поплавите предизвикани од дождови какви што во регионот не се паметат од 1986. Повеќе

Како го отпишаа авторот на „Отпишани"
По повод 40 години од серијата

Музиката од шпицата и ликовите на Тихи, Прле и Марија се длабоко врежани во спомените на оние кои на времето ја гледаа црно-белата серија, во која супер-хероите беа скоевци во окупираниот Белград. Ретко кој знае кој е автор на серијата, односно на книгата врз основа на која е правена таа. Повеќе